Anumite lustre, lămpi și corpuri de iluminat pot fi foarte greu de mutat. La urma urmei, acestea sunt fragile, predispuse să se spargă, realizate în forme și dimensiuni ciudate, ceea ce face imposibilă împachetarea și fixarea lor într-o cutie convențională.

De aceea, vă aducem câteva instrucțiuni de ambalare și mutare verificate și testate, care vă vor ajuta să vă păstrați corpurile de iluminat în siguranță și intacte în timp ce le mutați în noua locuință.

Cum să ambalați un candelabru

Coborâți cu grijă candelabrul din tavan. Scoateți prismele, detașați lanțurile și cupele de lumânări și îndepărtați brațele de la candelabrul principal. Numerotați piesele astfel încât să știți ce merge unde. Nu uitați că, atunci când va fi momentul să asamblați candelabrul, nu vă puteți permite să faceți presupuneri.

După ce ați clasificat piesele, este timpul să le împachetați. Înfășurați fiecare piesă separat în folie cu bule și puneți-le în cutia de carton una câte una. Nu uitați să etichetați cutia cu mențiunea "fragil". De asemenea, dacă sunt mai mult de 1 cutie de elemente de candelabru, ar fi o idee bună să puneți și numere pe cutie, pentru ca despachetarea să fie lipsită de stres.

În continuare, este timpul să vă ocupiaț de cablurile și firele de la lustre și candelabre. Fixați-le cu legături de răsucire și puneți-le în aceeași cutie cu candelabrul principal.

Iată cum se face acest lucru: puneți o bucată de spumă în partea de jos a cutiei, apoi puneți firele într-o parte. Apoi puneți candelabrul în cutie, ținându-l în poziție verticală. Ajutorul tău ar trebui apoi să umple cutia cu elemente de spumă de împachetat, astfel încât să fie plină până la refuz.

Acum, când dați drumul candelabrului, acesta ar trebui să poată sta în picioare în cutie. Faceți loc pentru încă o bucată de spumă în partea de sus și închideți cutia. Marcați cutia cu "Fragil" și "cu partea asta în sus".

Asigurați-vă că cei care se ocupă de mutare știu în ce cutii se află candelabrele, pentru a nu ajunge să stivuiască deasupra cutii mai grele.

Ambalarea lămpilor

Ambalarea și mutarea lămpilor de masă este mult mai ușoară. Trebuie doar să scoateți becul și să separați abajurul. Apoi, înfășurați cablurile și fixați-le în jurul bazei lămpii. Înfășurați totul cu grijă în folie cu bule, având grijă deosebită de abajururile lampii, deoarece acestea se pot rupe ușor sau se pot păta.

De aceea, este o idee bună să înfășurați întreaga lampă în folie cu bule de aer, care să fie cu cel puțin 15 cm mai lungă decât lampa și suficientă pentru a acoperi chiar mai multe lămpi. Totul ar trebui să fie bine protejat de căzături și lovituri până la momentul în care ați terminat cu ea. Și, în final, nu uitați să întăriți cutia cu bandă adezivă în jurul ei. Etichetați-o corect și marcați conținutul din interior.

Ambalarea abajururilor

Dacă sunteți un pasionat al lămpilor, cu mai multe dintre ele împodobind diferitele regiuni ale casei dvs., ar putea fi o idee mai bună să împachetați abajururile separat. Acest lucru nu numai că va ajuta la economisirea spațiului în timpul relocării, dar va asigura și siguranța abajururilor dvs.

După ce ați scos abajururile de pe fiecare lampă și lustră, stivuiți-le unele peste altele, începând de la cel mai mic și până la cel mai mare abajur pe care îl aveți. Nu uitați să puneți hârtie de șervețel sau hârtie simplă între fiecare dintre acestea. Apoi, este timpul să le împachetați. Vă sugerăm să evitați să folosiți ziare, deoarece cerneala de pe ele se poate transfera și vă poate strica abajururile, pătându-le pentru totdeauna. Cel mai bine este să folosiți folie cu bule. Acum puneți-le în cutia de carton și fixați-le cu ambalaj. Nu uitați să bateți cutia în sus și să o etichetați "Abajururi fragile pentru lămpi și lustre".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și