Vestea bună este că nu trebuie să vă îndepărtați de casă pentru a avea jantele din aluminiu strălucitoare ale viselor voastre. Aveți deja ingredientele pentru un succes strălucit în bucătăria dvs. chiar acum. De multe ori e complicat să ajungi la o spălătorie auto și, oricum, chiar și când o faci, nu de fiecare dată jantele mașinii primesc atenția cuvenită, atunci când comanzi „un exterior și un interior”. Iar dacă sunt totuși spălate și curățate corespunzător, te costă bani în plus, pentru că în mod normal o curățare amănunțită a jantelor nu intră în pachetul standard la nicio spălătorie.

Plus că, recunoaște, e frustrant să mergi cu mașina la spălătorie, să ieși cu ea curată lună, atât la interior, cât și la exterior, dar jantele să fie în continuare murdare și să facă notă discordantă. Iată de ce ar trebui să iei problema în propriile mâini.

Am cercetat și oferit aceste soluții simple pentru a îndepărta murdăria, gudronul, grăsimea și praful de frână de pe jantele din aluminiu.

CLĂTIȚI ÎNTOTDEAUNA JANTELE DIN ALUMINIU MAI ÎNTÂI

Înainte de a vă spăla vehiculul, clătiți jantele din aluminiu mai întâi.

Prespălarea va împiedica scurgerea apei murdare și cu grăsime din curățarea mașinii.

Clătirea este ușoară. Luați un furtun normal de apă, înșurubați o duză de pulverizare pentru a crea presiune a apei și pulverizați direct pe jantă. Murdăria și praful se vor sparge sub presiunea apei. Apa caldă funcționează cel mai bine.


CUM SE UTILIZEAZĂ SUC DE LĂMÂIE ȘI BICARBONAT DE SODIU

Ce combinație nemaipomenită! Sucul de lămâie este un degresant versatil care poate fi utilizat pe jantele și anvelopele mașinii. Dar la ce bun bicarbonatul de sodiu? Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare alcalin ușor care face ca murdăria și grăsimile să se dizolve ușor în apă pentru o îndepărtare eficientă. Este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine și mai eficiente produse de curățat disponibile. Combinația de suc de lămâie și bicarbonat de sodiu creează combinația perfectă pentru a combate praful, murdăria și grăsimea.

De ce aveți nevoie:

- 2 linguri suc de lamaie sau concentrat de lamaie
- recipient cu pulverizator
- 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu
- 1 cană de apă călduță
- lavete din microfibră


Pasul 1

Se toarnă apă caldă și suc de lămâie în sticla de pulverizare, se înșurubează capacul și se agită bine.

Pasul 2

Pulverizați rapid soluția pe jante, începând de la interior spre exterior până la marginile anvelopelor. Asigurați-vă că marginile sunt complet îmbibate cu soluția de suc de lămâie și apă.

Pasul 3

Umeziți o lavetă din microfibră în apă caldă și presărați bicarbonatul de sodiu pe țesătură. Cu o mișcare circulară, frecați ferm jantele pentru a îndepărta petele încăpățânate și curățați în continuare anvelopele.

Pasul 4

Cu un prosop uscat, ștergeți complet jantele din aluminiu.


FOLOSIȚI BICARBONAT DE SODIU ȘI OȚET PENTRU A CURĂȚA ANVELOPELE

Oțetul alb adaugă devine un agent de curățare foarte eficient atunci când este combinat cu bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta uleiul, grăsimea, praful și murdăria.

De ce aveți nevoie:

- bicarbonat de sodiu
- apă calda
- oțet alb
- un vas de dimensiuni medii pentru a amesteca ingredientele
- un burete
- o periuță de dinți veche


Pasul 1

Se toarnă trei părți de bicarbonat de sodiu într-o tigaie medie. Adăugați încet 1/2 parte apă caldă și 1/2 parte oțet alb până se formează o pastă groasă și umedă. Nu vă alarmați! Amestecul va bolborosi puțin după adăugarea oțetului alb.

Pasul 2

Aplicați pasta de bicarbonat de sodiu pe un burete, frecați buretele direct pe marginile din aluminiu ale jantei și acoperiți întreaga suprafață. Sfat: puteți aplica această pastă și lăsați-o să stea până la cinci minute înainte de spălare.

Pasul 3

Cu buretele, frecați roțile, apoi apucați o periuță de dinți pentru a ajunge în zone înguste și îndepărtați murdăria și murdăria încăpățânată.

Pasul 4

Clătiți roțile cu apă curată după spălare, apoi uscați-le cu un prosop moale. Repetați pasul 3 de mai multe ori dacă este necesar pentru a menține jantele cât mai curate posibil.


Metoda funcționează și cu bicarbonat de sodiu și detergent de vase.

Acest produs de curățat jante din aluminiu DIY folosește mai multă magie decât bicarbonatul de sodiu, dar îl combină cu detergent de vase ca degresant. Perfect pentru îndepărtarea grăsimii acumulate pe jante și a acumulării de gudron. Și o să ai mașina în sfârșit curată de sus până jos!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și