Lista următoare conţine sfaturi şi sugestii de la experţi pentru a slăbi eficient după întâlnirea tradiţională de Paşte cu drobul, carnea, ouăle şi cozonacul cărora cu greu le putem rezista.

Pierderea a 500 de grame sau a unui kilogram pe săptămână este ceva realizabil. Cele mai bune programe de slăbit recomandă oprirea la primele 4,5 kilograme date jos şi menţinerea siluetei pentru şase luni înainte de trecerea la un alt nivel.

Unele studii arată că momentele de poftă durează, în medie, 10 minute. Astfel, înainte să dai curs dorinţei de ciocolată sau cartofi prăjiţi, aşteaptă aproximativ 10 minute, timp în care ai putea să bifezi o activitate pe care o aveai de făcut - şi să părăseşti poate bucătăria.

Cei care încep dieta hotărâţi să atingă doar 10 la sută din obiectivul pe termen lung al dietei ar putea avea cele mai mari şanse de succes. Pierderea primelor kilograme aduce şi cele mai mari beneficii pentru sănătate, grăsimea din jurul abdomenului, prima care dispare, fiind cea mai periculoasă.

Alcoolul este o sursă de calorii. O bere de 0,330 litri conţine 150 de calorii, în timp ce un pahar de vin de 100 de mililitri are 85 de calorii. Cele mai periculoase din acest punct de vedere sunt cocktailurile-cremă, echivalente fiecare cu un desert. Sfatul cel mai simplu: dacă vrei să slăbeşti, bea doar apă,(Evităm excesele de alcool).

Băuturile răcoritoare sunt o sursă majoră de calorii şi sunt foarte consumate, deşi fluidele nu satisfac apetitul la fel de bine ca alimentele solide. Dacă ai poftă de ceva dulce, ar fi mai bine să ronţăi ceva fără prea multe grăsimi decât să bei un suc. Iar dacă îţi este foarte sete, cel mai bine este să bei apă sau ceai rece neîndulcit.

Dacă mănânci pe fugă sau în faţa televizorului, vei avea tendinţa de a mânca mai mult decât trebuie. Ai putea, în schimb, să aranjezi masa de fiecare dată şi să savurezi porţia dintr-o farfurie de porţelan. Îţi vei concentra mai bine atenţia şi sunt mai multe şanse să nu faci excese.

Proteinele prelungesc senzaţia de saţietate mai eficient decât carbohidraţii sau grăsimile. Proteinele au nevoie şi de mai multe calorii pentru a fi digerate, aşadar este recomandat doar o cantitate mică în plus. Sunt recomandate sursele de proteine cu puţine grăsimi, precum iaurtul sau brânza cu nivel scăzut degrăsime, băuturile şi gustările din soia, sau piept de curcan feliat subţire.

Orientează-te spre alternative nutritive şi cu puţine calorii pentru produsele dulci şi cu nivel mare de grăsimi. Încearcă struguri îngheţaţi în locul bomboanelor sau căpşuni proaspete în sos de caramel cu zero grăsimi în loc de ciocolată.

Lipsa stimei de sine este o cauză serioasă a exceselor alimentare, consideră experţii. Obişnuieşte-te să te concentrezi pe aspectele tale cele mai bune în detrimentul celor mai slabe. Cumpără haine care ţi se potrivesc şi pe care să le porţi cu plăcere,(Gândeşte pozitiv).

Unii oameni cedează când sunt stresaţi, aspect sugerat şi de un studiu al Universităţii Yale. Potrivit acestuia, femeile care secretă cel mai mult cortizol (hormon eliberat în momente de stres) consumă cea mai mare cantitate de mâncare grasă după respectiva perioadă. Dacă te afli frecvent în situaţii stresante, încearcă mai bine să înveţi să meditezi sau să faci exerciţii de meditaţie.(Relaxează-te!).


Preluare: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și