Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 12 aprilie, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 aprilie - 13 mai 2024.

"Săptămâna viitoare, în primele două zile, vremea va fi deosebit de caldã în majoritatea zonelor din țară. Valorile termice vor fi comparabile cu o zi de vară și vor cuprinse între 25 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate temperaturi în sudul și în sud-estul țării. Începând cu ziua de miercuri, 17 aprilie o masă de aer rece de origine arctic maritim, din nord-vestul continentului, va duce la o răcire accentuată în toate regiunile țării. Astfel, regimul termic va fi în scădere bruscă și valorile maxime vor trece cu greu de 10...15 grade. Aria precipitațiilor va fi în extindere, iar în zonele montane se vor transforma în lapoviță și ninsori. Vântul va amplifica senzația de frig, urmând ca pe creste să avem și viscol intens", au explicat specialiştii ANM.

Vremea 15 - 22 aprilie 2024
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 22 - 29 aprilie 2024
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 29 aprilie - 6 mai 2024
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 6 - 13 mai 2024
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și