Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului National al Romaniei, urmat de traditionalul „Gaudeamus igitur”. Profesorii care le-au calauzit pasii studentilor in cei trei ani de studiu s-au aratat miscati de faptul ca se incheie o noua promotie si ca vor trebui sa se desparta de cei pe care i-au format. Nostalgia i-a cuprins si pe parintii prezenti in sala festiva a universitatii.

„Se simte si cealalta emotie. E o emotie deosebit de tonifianta, care este increderea in viitor. Pe voi, pe generatia voastra, in general, increderea in viitor va caracterizeaza, respectiv ar trebui sa o caracterizeze, fiinca pentru majoritatea dintre dumneavoastra, pentru toti sper, va fi un moment care marcheaza un nou inceput”, a declarat, in fara absolventilor, decanul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” filiala Baia Mare, Nicolae Iuga.

Cursul festiv a reprezentat un moment special pentru studentii care astazi au incheiat oficial cursurile. Sefii de promotie de la fiecare specializare au tinut discursuri in cadrul carora le-au multumit colegilor, parintilor si, bineinteles, profesorilor care i-au indrumat.

„Pe parcursul a trei ani, sub competenta indrumare a profesorilor nostri, ne-am straduit sa invatam ceea ce inseamna sa fi un bun comunicator, in aceasta societate aflata intr-o prea lunga tranzitie spre normalitate. In acest context, dumnealor ne-au transmis atitudine si ne-au format ca oameni integri ai societatii. Pentru toate acestea, se cuvine sa le transmitem gratitudine si recunostinta”, a marturisit seful de promotie de la specializarea Comunicare si Relatii Publice.

“Ceea ce este mai important - si am invatat de la dumneavoastra - este ca meseria noastra este cea mai nobila, mai frumoasa si mai umana dintre meserii, care solicita profesionalism, onestitate, o gandire critica si analitica”, a marturisit una dintre absolventele de la specializarea Administratie Publica.

La finalul ceremoniei, absolventii au primit flori si s-au despartit de colegi si profesori cu promisiunea ca prietenia legata va dura si peste ani. Un singur hop ii mai asteapta pe studentii care au avut astazi cursul festiv, si anume sustinerea examenului de licenta.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și