Cutremur cu magnitudine 3.2 în Banat produs duminică noapte. Seimsul s-a produs la o adâncime de doar un kilometru, iar, potrivit INFP.ro, cutremurul a avut loc în apropierea localităţilor Liebling (13 km), Timisoara (22 km), Berzovia (28 km), Lugoj (36 km), Fibis (37 km).

Un cutremur de magnitudine 3,5 s-a produs sambata, 14 iunie, in regiunea Vrancea.Anul acesta, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate şapte cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade. Cel mai mare dintre acestea a avut 5 grade şi s-a produs sâmbătă seară.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că în România "un cutremur major este posibil să se întâmple în 2040 sau spre sfârşitul secolului". De altfel, şi directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului, Mircea Radulian, susţine că se aşteptă la un cutremur de magnitudine 7. Potrivit site-ului world-earthquakes.com, în perioada 2012-2016, Romania ar putea fi lovita de un cutremur major.

"În Vrancea au fost destul de multe, spre 70 de cutremure de la începutul anului. Ceea ce nu e foarte neobişnuit. Neobişnuit este că au fost destul de mari ca magnitudine, au fost destul de multe peste 4. Nu putem spune că cu aceste cutremure putem sta liniştiţi. Nu e o descărcare cu adevărat a energiei acumulate", a declarat recentMircea Radulian, director ştiinţific al INFP.


Preluare: RomaniaTV.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și