"Ce e mai important pentru județul Sibiu, DN7C Transfăgărășanul. (...) Sunt o serie de lucrări și acolo. Transfăgărășanul solicită lucrări mai ample un puțin, lucrări de protecție împotriva avalanșelor, care ar putea ca Transfăgărășanul să nu mai stea deschis numai patru luni pe an și să fie deschis mult mai mult timp ", a declarat ministrul Dan Șova.

Potrivit reprezentanților de la Regionala Brașov a CNADR, din 1 iunie, o firmă de construcții din Portugalia va începe lucrările de modernizare a Transfăgărășanului, care vor dura patru ani și vor costa 67 de milioane de lei.

Cele mai importante modernizări care se vor face Transfăgărășanului, vor fi reparația și construcția de copertine speciale, peste care vor putea să cadă avalanșele, fără să pună în pericol șoferii care vor rula chiar și iarna pe acest drum. Tocmai din cauza avalanșelor de zăpadă și de pietre, constructorii portughezi nu vor putea lucra decât șase luni pe an, începând din 1 iunie 2014.

Din 1 iunie, șoferii care vor circula pe Transfăgărășan, vor rula cu restricții de viteză, în așa fel încât și constructorii să poată să lucreze, conform CNADR.

"Noi sperăm că se va închide Transfăgărășanul maxim trei luni pe an ", au concluzionat reprezentanții CNADR, vineri, la Sibiu, referindu-se la circulația pe Transfăgărășan începând cu 2018.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și