Dan Voiculescu s-a prezentat miercuri la tribunal, fiind citat cu mandat de aducere, pentru a fi audiat ca martor în dosarul Loteria II, în care este judecată fiica sa Camelia Voiculescu şi finanţatorul clubului Rapid Bucureşti, George Copos.

La intrarea în instanţă, Voiculescu le-a spus jurnaliştilor că are o surpriză pentru ei.

În sala de judecată, Dan Voiculescu a precizat iniţial că vrea să dea o declaraţie suplimentară în dosar, însă apoi s-a răzgândit şi a anunţat că se va consulta cu avocatul său pentru a da în judecată pe cel care a semnat mandatul de aducere, pe motiv că i-a fost prejudiciată imaginea.

"Surpriza era faptul că tribunalul a abuzat de un mandat de aducere, mandat care nu avea rost atâta timp cât eu nu am fost citat legal la adresă. Eu nu vreau un poliţist la uşă decât atunci când fac un lucru incorect. La mine a venit un poliţist la uşă şi avea un mandat de aducere, ca şi cum eu aş fi încercat să mă eschivez de la a veni la tribunal. Lucru incorect. Ca atare, i-am spus doamnei preşedinte că îmi rezerv dreptul, după ce îmi consult avocatul, să întreprindem o acţiune împotriva celor care au semnat mandatul fără motiv şi mi-au afectat imaginea", a declarat Dan Voiculescu, după ce a părăsit sediul tribunalului.


Pe 29 decembrie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a 13 persoane în dosarul Loteria II, printre care se află patronul echipei Rapid, George Copos, fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, şi Camelia Voiculescu.

Potrivit DNA, George Copos, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti, acţionar majoritar al SC "Ana Grup" SA Bucureşti, este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la infracţiunea de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, dezvăluirea de informaţii privilegiate şi recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

Conform rechizitoriului, cu concursul inculpaţilor, s-a realizat conversia ilegală în acţiuni SC "Fast Service Electronica" SA Bucureşti, la un raport de 6,71 ori mai mic decât cel rezultat din luarea în calcul a valorii comerciale reale, a unei creanţe fictive în valoare de aproximativ 550.000 de lei a SC "Ana Electronic" SA Bucureşti.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și