Doamna profesoara Boar Elisabeta Silvia ne-a incantat privirile in aceasta zi minunata de primavara cu cateva dintre ultimele ei lucrari de arta. Intr-adevar talentul doamnei profesoare este incontestabil, mai ales luand in calcul faptul ca tablourile artistei se gasesc in galerii de arta din intreaga lume, printre care si tari ca Austria, Elvetia, Franta, Germania, Israel, Olanda, Polonia, S.U.A., si evident Romania.

A studiat la Sighet primii ani de scoala, pe urma, sub indrumarile profesoarei ei de desen Peter Uto Elisabeta, a urmat Liceul de Arta din Targu-Mures, mai apoi indreptandu-se spre orasul visurilor ei, dupa cum singura il numeste in cartea bibliografica scrisa de dansa si publicata in 2010, Timisoara pentru a urma Facultatea de Desen.

A primit nenumarate diplome si premii, doua premii de onoare acordate de Primaria Sighetu Marmatiei in anii 2001 si 2002 si o diploma de excelenta de la Inspectoratul Scolar Maramures in anul 2009. A avut lucrari expuse atat in expozitii personale cat si in expozitii internationale (Polonia,2001-2002), Colective judetene incepand cu anul 1972 si pana astazi, si expozitiicolective municipale tot din anul 1972.

Ea spune ca lucrarile ei sunt influentate in mare parte de cei apropiati dansei, si ca ceea ce a cautat ca tehnica, si ceea ce i se potrivea cel mai bine a descoperit in anul 1985, cand a descoperit pastelul, metoda pe care o foloseste si astazi.

Astazi am avut ocazia sa vad 39 dintre lucrarile doamnei profesoare, printre care se aflau 6 lucrari din colectia dansei care nu au fost scoase la vanzare, restul avand preturi incepand cu 200 RON si ajungand pana la 1800 RON. Doua dintre lucrari, lucrate in pastel, au fost inspirate din orasul Loekken din Danemarca.

Expozitia este deschisa publicului doritor, pana la data de 8 mai 2013.

Noi speram sa ne mai intalnim cu creatiile doamnei si mai tarziu in viata, speram la noi expozitii, personale sau colective! Vom fii mereu acolo alaturi de ea!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și