În ultimii ani, timpul petrecut pe rețelele sociale a înregistrat o creștere exponențială. Potrivit eMarketer, în timpul pandemiei s-a înregistrat o creștere cu 29,7% a utilizatorilor care au început să folosească rețelele sociale mai mult cu 1 până la 2 ore suplimentare.

Conștienti de consecințele pe care această utilizare exagerată le poate genera, mai ales în ceea ce privește sănătatea mintală, Sighet247 vă prezintă câteva sfaturi pentru reducerea timpului petrecut pe aceste platforme.

1. Fiți conștienți de timpul petrecut pe platformele online

De cele mai multe ori, consumatorii nu sunt conștienți de orele pe care le dedică rețelelor. Analizarea acestui timp poate fi punctul de cotitură pentru o schimbare a obiceiurilor, așa că revizuiți-vă aplicațiile pentru smartphone și luați măsuri.

2. Folosiți numai rețele sociale relevante

Înainte de a instala o nouă platformă, este important să ne gândim dacă va fi într-adevăr necesară. Dacă nu există un scop clar pentru utilizarea sa, renunță la folosirea aceslei rețele de socializare.

3. Filtrează pe cine urmărești și ce urmărești

Urmărirea doar a persoanelor și mărcilor relevante poate fi o modalitate bună de a controla volumul de conținut care circulă în feed și, în consecință, timpul petrecut la vizionarea acestuia. Cantitatea nu înseamnă întotdeauna calitate!

4. Stabiliți orele de utilizare a rețelelor sociale

Definirea orelor de acces este o strategie care funcționează, mai ales în timpul zilei de lucru. Este recomandat să faceți pauze de 20 de minute pentru a vă odihni și să profitați de aceste momente pentru a derula fluxurile.

5. Dezactivați notificările

În conformitate cu sfatul anterior, dezactivarea alertelor aplicației poate fi o modalitate bună de a vă menține concentrarea și de a vă concentra asupra sarcinilor importante.

6. Schimbați telefonul cu o carte

Serile pe canapea sau în pat înainte de a merge la culcare pot fi folosite în alt mod. De ce să nu schimbi o jumătate de oră de Instagram pentru o lectură bună?

Lumina de pe ecranul telefonului mobil (și alte echipamente electronice) împiedică organismul să producă melatonină, interferând cu ciclurile de somn.

Cititul, pe lângă divertisment, este un stimul pozitiv pentru creierul nostru. În acest sens este important să nu fiți pe rețelele de socializare în afara orelor de program: De la ora 22 este timpul optim să vă opriți.

7. Deconectați-vă online și conectați-vă la real

Există o lume întreagă dincolo de dinamica rețelelor sociale. Fie prin muzică, gătit, sport sau jocuri de societate (ex. Muzicando ), există mai multe alternative la rețelele sociale care vă vor permite să explorați alte hobby-uri și interese, precum și mai mult timp pentru a fi petrecut cu familia și prietenii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și