"Niciodată nu vom ceda în faţa terorii sau a terorismului indiferent de formele sale. Poziţia Marii Britanii împotriva extremismului violent şi a terorii va fi fermă", a declarat pentru reporteri Cameron, în faţa reşedinţei sale de pe Downing Street.

"Acesta nu a fost doar un atac împotriva Marii Britanii sau a modului de viaţă britanic; el a fost de asemenea o trădare a islamului şi a comunităţii musulmane care oferă atât de mult ţării noastre. Nimic din islam nu justifică acest act cu adevărat groaznic", a mai spus el.


Calificând incidentul drept "o crimă îngrozitoare", David Cameron a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă la Paris cu preşedintele Francois Hollande, că "există indicii clare că este vorba despre un incident terorist", precizează Xinhua.


Miercuri, doi bărbaţi au atacat mortal cu arme albe un soldat în cartierul londonez Woolwich, strigând "Allah este mare!". Autorităţile britanice consideră că ar putea fi vorba de un act terorist. O înregistrare video emisă de televiziunea britanică ITV îl arată pe unul dintre presupuşii agresori, de culoare şi cu accent londonez, cu arme albe şi cu mâinile însângerate, spunând că în fiecare zi mor musulmani şi că moartea acestui soldat britanic înseamnă "Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".

La câteva ore după atacul ucigaş, zeci de simpatizanţi ai grupului de extremă-dreapta English Defence League (EDL) s-au strâns la intrarea în Woolwich Royal Arsenal proferând sloganuri antimusulmane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și