Dincolo de aceste reguli, pozitia in care dormim este cea care ne face sau nu sa ne trezim dimineata odihniti si sa avem energie pe tot parcursul zilei.

Degeaba am investit bani in cea mai scumpa saltea sau perna daca pozitia in care dormim este cea nepotrivita.

Dar care este, de fapt, cea mai proasta pozitie de somn?

Potrivit doctorului Michael J. Breus, un renumit medic specializat in somnologie din SUA, cea mai proasta pozitie de dormit este cea pe burta.

Potrivit doctorului Breus, atunci cand dormim pe burta suntem nevoiti, practic, sa ne intoarcem capul aproape 90 de grade, ca doar nu putem dormi cu fata in perna. Aceasta pozitie a capului genereaza o mare tensiune la nivelul gatului si al cefei. Totodata, daca salteaua patului este uzata, mai veche, inseamna ca si-a pierdut din fermitate, fapt ce va face coloana vertebrala sa se curbeze. Din acest motiv multi dintre noi avem dureri lombare. Mai mult de atat, daca perna este prea tare atunci capul tau va sta si mai ridicat in pozitia sa intoarsa la 90 de grade. Un alt factor care face dormitul pe burta cea mai proasta pozitie tine de faptul ca multi care dorm astfel au tendinta de a-si tine mana sub perna, inaintea intregului corp, generand astfel si mai multa presiune asupra gatului si a cefei, a spus doctorul Michael J. Breus, in cadrul emisiunii "The Doctors", difuzata de postul de televiziune american CBS.

Pe de alta parte, cei care dorm pe spate se pot considera norocosi, caci aceasta este cea mai buna pozitie de dormit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și