La 31 decembrie 2013 se incheie perioada de gratie, iar maramuresenii nu vor mai putea vinde lapte neconform in piete, la centrele de colectare sau la procesatori. Pentru a putea sa-si comercialize acest produs ei vor fi obligati sa se alinieze standardelor europene. Conditiile pot fi cunoscute in cadrul campaniei care se deruleaza pana la finele lunii iunie in judet, specialistii subliniind ca se va pune accent pe igiena.

Producatorii sustin ca noile norme ii vor pune la cheltuieli serioase pe tarani. Ei acuza totodata Ministerul Agriculturii ca nu a promovat programe de informare si indrumare a crescatorilor de vaci de lapte, pentru ca acestia sa acceseze fonduri europene, astfel incat sa poata beneficia de conditii moderne de productie a laptelui.

Romania beneficiaza de o perioada de tranzitie pentru imbunatatirea calitatii laptelui crud pana la 31 decembrie 2013, iar incepand cu 1 ianuarie 2014 este interzisa livrarea catre centrele de colectare sau catre unitatile de procesare, precum si comercializarea laptelui crud care nu respecta cerintele legislatiei UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și