Ingrediente
- 300 gr ciuperci
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 rosie
- 2 linguri de bulion
- 1 ardei kapia
- 2 linguri cu patrunjel verde
- 1 varf de piper negru
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri ulei de masline


Prepararea tocanitei de ciuperci de post

Spala bine ciupercile, lasa-le sa se scurga, apoi curata primul strat de pielita de pe palaria lor. Poti pastra si coditele sau le poti inlatura.

Taie ciupercile felii, iar ardeiul si rosia taie-le in bucati mici. Pe urma toaca ceapa marunt si pune-o la calit cu doua linguri de ulei de masline. Dupa ce ai calit ceapa si a devenit aurie, adaugi ardeiul kapia, usturoiul, ciupercile si pui sare si piper negru sau alte condimente, in functie de gustul tau. Dupa ce amesteci putin, adauga un pahar de apa si lasa tocanita de ciuperci de post sa fiarba la foc mic, cu vasul acoperit.

Dupa cateva minute mai adaugi doua linguri de bulion. La final, cand mancarea este gata, presari patrunjelul si amesteci usor, ca sa se imbine aromele.

Tocanita de ciuperci de post se serveste intotdeauna calda. Este un preparat usor de gatit, gustos si sanatos. Se poate servi cu mămăligă.


Preluare: Divahair.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și