Atentie, ingredientele sunt pentru o tava mare, cu diametrul de 28 cm.

Ingrediente:

Foaia
150 gr unt
200 gr faina
70 gr zahar
2 galbenusuri
Zahar vanilat
Coaja rasa de lamaie

Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina cernuta si restul de ingrediente.

Veti optine o coca moale care se intinde pe fundul unei tavi de tort cu diametrul de 28 cm.

Se poate face si intr-o tava dreptunghiulara mai mare, iese la fel de buna.

Pentru umplutura avem nevoie de:

800 gr smantana grasa (min 20% grasime)
8 galbenusuri
6 albusuri batute spuma
6 linguri faina
4 linguri gris
10 linguri zahar
Semintele dintr-o pastaie de vanilie
Esenta de vanilie
Optional: stafide

Smantana se pune intr-un vas mai maricel si se amesteca cu galbenusurile, zaharul si aromele.

Punem grisul, faina(neaparat cernuta) si amestecam bine.

Adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu mare grija numai de jos in sus (nu circular).

Compozitia obtinuta se pune peste foaie si se da la cuptor la 180 grade cca 50-60 minute sau pana se rumeneste.

Dupa ce pasca s-a copt se lasa sa se raceasca de tot, sau cel mai bine este pana a doua zi.

Se feliaza si se serveste pudrata cu zahar pudra.


Preluare: adrianionica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și