Inspirata din bucataria marocana, reteta de vinete picante este grozava de servit in zilele de post.
Ingrediente
1 vanata potrivita
1-2 lingurite cu sare
1-2 linguri cu ulei de masline
1 lingura cu patrunjel tocat
1 lingura cu menta tocata
Pentru sos:
2 linguri cu ulei de masline
2 lingurite cu otet de vin rosu
2 lingurite cu zeama de lamaie
1 lingurita cu usturoi ras fin
1 lingurita cu fulgi de chili
2-3 linguri cu legume deshidratate
Mod de preparare
1. Taie vanata felii, presara sare deasupra si pune totul intr-o sita, la scurs, pentru cel putin 20 de minute.
2. Intre timp, hidrateaza legumele cu 2-3 linguri cu apa, apoi pune-le pe foc pentru cateva minute, cat sa se inmoaie aldente.
3. Da deoparte si adauga restul ingredientelor pentru sos. Amesteca.
4. Rumeneste vinetele pe un gratar incins uns cuulei. Apoi pune-le in sos. La final, presara deasupra verdeata. Serverlete vinetele picante calde sau la temperatura camerei.
Preluare: Yahoo.com