„Este fără precedent şi absurd să nu se stabilească un termen al invitării şi nici al aderării Ucrainei”, denunţă Zelenski într-un mesaj postat pe Twitter.

„Se pare că nu există nicio voinţă de a invita Ucraina în NATO şi nici de a o face membră a Alianţei” Nord-Atlantice, denunţă şeful statului ucrainean.

NATO a convenit, în 2008, la Bucureşti, ca Ucraina să devină membră a blocului militar, însă fără să precizeze nici cum şi nici când.

„Acum, în drum spre Vilnius, am primit semnale potrivit cărora se discută anumite formulări cu privire la Ucraina”, anunţă Zelenski, potrivit News.ro.

El insistă că această ”formulare” priveşte ”invitarea de a deveni membru NATO şi nu aderarea Ucrainei”.

„Incertitudinea înseamnă slăbiciune. Iar eu voi discuta în mod deschis acest lucru la summitul” NATO de la Vilnius, avertizează Zelenski.

El subliniază că, în lipsa stabilirii unui termen al invitării Ucrainei să adere la NATO, ”se lasă o fereastră de oportunitate în vederea unei negocieri a aderării Ucrainei la NATO în cadrul unor negocieri cu Rusia”.

”Pentru Rusia, asta înseamnă o motivare să-şi continue teroarea”, denunţă el.

Kievul a recunoscut că Ucraina nu poate adera la NATO în timpul războiului cu Rusia, însă insistă să primească un calendar clar al aderării.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și