Chiar dacă a se simte nedreptăţit că nu a primit susţinerea lui Iohannis, Ludovic Orban a spus că va sta "în linia întâi" a implementării programului lui Iohannis.

"Suntem doi oameni cu discernământ politic, vom lucra în aceeaşi echipă", a declarat Alina Gorghiu în declaraţia de presă comună pe care a susţinut-o împreună cu Ludovic Orban, imediat după şedinţa în care liberalii şi-au ales un nou preşedinte.

"Mesajul colegilor mei a fost unul de unitate a PNL, unitate care în ultima vreme a avut sincope. Spre bucuria mea, mesajele colegilor mei se suprapun peste cele ale celor care au votat în 16 noiembrie", a spus Gorghiu adăugând că este nevoie de modernizarea şi recredibilizarea partidului, lucruri pe care toţi liberalii din conducere le doresc.

"Chiar dacă s-a discutat despre cât de greu va fi să reorganizăm PNL-ul, n-am uitat nici o secundă că adversarul nostru politic este PSD (...) Preşedintelui Iohannis vreau să-i transmit un lucru pe care l-a spus şi Ludovic, anume că PNL va fi un partener de încredere al preşedintelui României", a mai spus Gorghiu.

Adrian Papahagi, DEZAMĂGIT de Iohannis: Alina Gorghiu, o ascensiune sub semnul AMANTLÂCULUI

Ludovic Orban şi-a oferit sprijinul pentru noul lider al PNL. "Nu am venit doar pentru o poză de familie. O felicit pentru faptul că a devenit preşedintele PNL. Chiar dacă am fost în competiţie, acum sunt alături de preşedintele PNL Alina Gorghiu şi voi face tot ce depinde de mine ca această alegere să fie confirmată", a declarat Orban.

"M-am simţit, în mod evident, e şi omeneşte, nedreptăţit că preşedintele Iohannis nu m-a susţinut pe mine, ci pe Alina Gorghiu. Deşi a avut o altă opţiune, vreau să-i spun limpede şi clar că sunt în prima linie pentru punerea în practică a proiectului Klaus Iohannis", a precizat prim-vicepreşedintele PNL.

Acesta a precizat că este gata să compenseze cu ajutorul său experienţa politică mai redusă a celei care l-a învins. "Alina Gorghiu are avantajul de a fi o figură mai nouă în viaţa publică. În schimb, este nevoie şi de experienţă, iar Alina Gorghiu are experienţă, iar dacă nu are suficientă, experienţa mea îi va sta la dispoziţie. Vă asigur că bagajul ei de capabilităţi este aproape complet, iar dacă nu este complet, eu voi fi alături pentru a o susţine. Am un mesaj şi pentru cei care m-au sprijinit. Îi rog ca aşa cum o susţin eu pe Alina Gorghiu, să o susţină şi ei", a conchis Orban.

Deputatul Alina Gorghiu a fost aleasă în funcţia de preşedinte al vechiului PNL, devansându-l la vot pe contracandidatul său, Ludovic Orban.

Gorghiu a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban doar 27 de voturi. Susţinută de Klaus Iohannis, Gorghiu a fost sprijinită şi de seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a întrunit, joi, la Palatul Parlamentului pentru a alege noul preşedinte al partidului, cel care, împreună cu Vasile Blaga, va conduce noul PNL până la Congresul din 2017.

Pentru succesiunea lui Klaus Iohannis s-au înfruntat deputaţii Alina Gorghiu, susţinută de Iohannis, şi Ludovic Orban, sprijinit de fostul lider al PNL, Crin Antonescu. Gorghiu şi-a anunţat joi seara candidatura, Teodor Atanasiu retrăgându-se din cursă în favoarea ei.

În debutul şedinţei, preşedintele ales, Klaus Iohannis, a anunţat depunerea mandatului de preşedinte al partidului şi demisia din PNL.


Preluare: RomaniaTV.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și