Compania militară privată, Wagner Group, asociată Kremlinului, a desfășurat o campanie activă de recrutare în rândul prizonierilor ruși cel puțin din luna iulie, potrivit celei mai recente informări a Ministerului Apărării de la Londra.

De asemenea, academiile militare rusești au scurtat perioadele de pregătire pentru cadeți, indicând un deficit „din ce în ce mai sever” de ofițeri tineri și de infanterie de luptă.

„Compania militară privată rusă Wagner Group, care are legături cu Kremlinul, a desfășurat o campanie de recrutare de condamnați ruși pentru serviciul în Ucraina cel puțin din luna iulie. Prizonierilor li s-a oferit comutarea pedepselor, precum și stimulente în bani.

Această campanie a fost revigorată, cu ajutorul unei înregistrări video postate recent, în care, foarte probabil, proprietarul Wagner, Yevgeny Prigozhin, este afișat făcând o prezentare de recrutare pentru deținuți. În videoclip, Prigozhin subliniază faptul că el caută în mod evident „luptători pentru unitățile de asalt”. Separat, academiile militare rusești scurtează cursurile de pregătire și devansează datele de absolvire a cadeților. Acest lucru este aproape sigur pentru ca cadeții să poată fi desfășurați pentru a sprijini operațiunea din Ucraina.

Impactul provocărilor Rusiei în ceea ce privește forța de muncă a devenit din ce în ce mai grav. Accelerarea pregătirii cadeților ofițeri și cererea Wagner de trupe de asalt sugerează că două dintre cele mai critice lipsuri din cadrul crizei de personal militar sunt probabil infanteria de luptă și comandanții juniori”, se arată în actualizarea zilnică a Ministerului britanic al Apărării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și