INGREDIENTE

foi de cremeş din comerţ

Pentru cremă:

1 litru lapte
6 ouă
12 linguri zahăr
200 g făină
1 plic granule gelatină
10 ml esenţă vanilie

Pentru decor:

zahăr pudră vanilat
150 g ciocolată simplă cu lapte

PREPARARE

1. Pentru cremă, gălbenuşurile se amestecă cu 6 linguri de zahăr şi făină. Apoi, se toarnă câte puţin lapte rece pentru a obţine o ciulama. Restul laptelui se pune la fiert şi, când clocoteşte, se pune în lapte ciulamaua. Se amestecă pe foc până când crema devine groasă. Se trage deoparte şi se adaugă vanilia. Se lasă la răcit iar gelatina se înmoaie şi apoi se pune în crema călduţă.

2. Cele 6 linguri de zahăr rămase se bat cu albuşurile şi se amestecă în crema de vanilie cu gelatină. Se amestecă bine dar cu delicateţe.

3. Foile de cremeş se aşază în tava mare a aragazului şi se umplu cu crema de vanilie. Se foloseşte un cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece. Se pune foaie-cremă-foaie, până la terminarea ingredientelor. Deasupra trebuie să rămână o foaie peste care se pudrează zahărul vanilat.

4. Tava cu prăjitură se dă la rece pentru cel puțin 3 ore. Se servește cu ciocolată rasă deasupra.


Preluare: unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și