INGREDIENTE

Blat:

4 oua
200 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
250 ml ulei
250 ml lapte
380 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri zeama de lamaie
coaja de lamaie

Umplutura:

1.7 kg mere
150 g zahar
2 linguri praf de budinca cu gust de vanilie/amidon
1 lingura gris
scortisoara
zahar pudra pentru decor

MOD DE PREPARARE:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se scurg apoi de zeama si se pun pe foc impreuna cu zaharul. Se adauga praful de budinca/amidonul si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara dupa gust si se lasa la racit pana pregatim aluatul.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma apoi se adauga zaharul,lingura cu lingura,si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile,uleiul si laptele mixand la viteza mica pana se omogenizeaza. Se adauga faina in 2 transe amestecand bine cu un tel (Doar cat sa se incorporeze faina). La final se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie.

Se tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si se toarna jumatate din cantitatea pentru blat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pana se intareste usor aluatul.(10-12 minute). Se scoate din cuptor,se presara putin gris pe toata suprafata aluatului apoi se pune umplutura si se niveleaza bine. Se acopera cu jumatatea ramasa de blat si se introduce din nou la cuptor timp de 40 de minute(pana se aureste usor deasupra)

Cand este rece se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu mare pofta!


Preluare: bucataras.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și