Pentru aceasta reteta de prajitura cu iaurt, puteti folosi orice tip de iaurt pe care il preferati.
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 6.
Complexitate: usor.
Ingrediente:
500 g iaurt
4 oua
200 g zahar
1 pachet de zahar vanilinat
125 g unt
500 g gris
1 pachet de praf de copt
zeama unei lamai
125 g zahar
125 ml apa
2 linguri de nuca de cocos fulgi
Mod de preparare:
1. Incalzesti untul si il bati impreuna cu 500 g de iaurt, ouale, zaharul si zaharul vanilinat, pana cand formezi o spuma. Adaugi grisul amestecat cu praful de copt.
2. Pui un pergament pe fundul unei forme mici (25 x 25 cm) si ungi marginile cu ulei. Torni aluatul in forma si netezesti usor. Lasi la copt timp de 45 de minute, la 175 grade Celsius.
3. Pentru sirop, pui intr-o oala zahar, apa si zeama de lamaie, le lasi sa fiarba doua minute si le torni peste prajitura calda. Inainte de a servi, tai in mici bucati patrate sau triunghiulare si presari cu nuca de cocos.
Preluare: Yahoo NEWS