Ingrediente:
40g unt
2 fire de ceapa verde
200g orez
1/2 cana vin alb
500ml supa de legume, calda
100g mazare verde
1 legatura de leurda
Mod de preparare:
Intr-o oala cu fundul gros topeste untul si soteaza ceapa verde. Adauga orezul si lasa-l pana devine transparent, amesteca sa fie tot acoperit in unt. Sareaza dupa gust.
Adauga vinul in oala si adu-l la punctul de fierbere. Adauga supa de legume dar nu toata odata. Asigura-te ca orezul a absorbit cantitatea de supa pusa initial inainte de a mai adauga.
Inainte de a adauga ultima tura de supa de legume, adauga mazarea verde. Las-o sa se patrunda, apoi adauga o lingura de unt, sare daca mai trebuie si inca putin vin. Adauga si majoritatea leurdei, tocata. Amesteca bine, mai lasa 3 minute si opreste focul.
Mod de servire:
Serveste risotto-ul cu leurda si mazare verde cald, cu leurda ramasa deasupra.
Preluare: culinar.ro