Zice dexonline că a demantela înseamnă a demola. Asta mă determină să mă refer, mai departe, la demolarea realităţii, acţiune în curs de desfăşurare în toate domeniile la care ne putem gândi.

Şi pentru că pomeneam de gândire, iată că nici ştiinţa exactă numită <> n-a scăpat de acţiunea înverşunată a celor care ne oferă din ce în ce mai des câte o mostră a strâmbătăţii gândirii noastre de până acum.
Aşadar, a venit rândul matematicii să fie demolată de unii gânditori(???) ai lumii moderne(?). Scrie pe hotnews.ro că <> (https://www.hotnews.ro/stiri-international-24602043-stat-american-vrea-combata-rasismul-matematica.htm). E vorba de statul Oregon.

Idei aberante. N-am de gând să comentez cum văd cei din Oregon demolarea matematicii, pe care o credeam imuabilă. Vreau doar să subliniez că citind...citatele traduse din Fox News, agenţia de ştiri care a publicat grozăvia, am văzut curcubeul înaintea ochilor. Că doar nu era să văd roşu sau negru. Curcubeul e voie să-l vedem, că are şapte culori fundamentale. Şi le combinăm cum ne convine. Nu spunem la nimeni la ce culoare ne-am gândit. E mai bine aşa. Nu putem fi daţi în judecată!

Cum se rezolvă problema scrisului cu creta albă pe tabla neagră, sau cu markerul negru pe tabla albă, nu ne spun cei care vor să reinventeze lumea după minţile lor. Cum vor spune matematicienii de mâine-ncolo inegalităţii Cauchy-Buniakovski-Schwarz, cunoscând fiind faptul că „Schwarz″ se citeşte la fel ca „Schwartz″, care înseamnă ceva, dar n-am voie să spun ce?

Inegalitate? De ce inegalitate? Să fie scos conceptul din matematică!
Cum pot matematicienii să vorbească fără nicio urmă de mustrare a conştiinţei lor depăşite de noua gândire mondială, despre „discriminantul unei ecuaţii″? Cum adică „discriminant″? Asta nu aduce a discriminare? Că discriminantul discriminează, ar putea argumenta gânditorii noii ordin ai matematicii pe cale să se instaleze în manualele şcolare.

Ce se tot vorbeşte atâta despre unghiuri drepte? De ce să nu vorbim mai departe şi de unghiuri drepte şi de unghiuri... stângi, care să aibă tot 90 de grade?

Aştept ca inventatorii(?) ştiinţelor exacte actuale, să demoleze şi fizica, acea ştiinţă ciudată care vorbeste despre „corpul negru″. Ce-ar fi dacă l-am numi exact după ceea ce face, adică să-i spunem „corpul care <>″, aşa cum bine scrie Wikipedia? E adevărat, în loc de două cuvinte, am folosi şaptesprezece, dar scăpăm de orice acuzaţii.
Chiar aş extinde puţin aspectele stupide ale demolării realităţii la care asistăm, tăcem şi ne vedem mâine-poimâine înghţind totul şi pe urmă stând drepţi în faţa faptului împlinit. Drepţi? Iar dreapta să fie la putere? N-am putea sta şi stângi? La alegere. Democratic. Azi pare o aberaţie. Mâine, nu se ştie...

Propun celor care sunt puşi pe schimbare, sau cel puţin pe modificare cu orice preţ, să schimbe numele de familie ale celor care se numesc Negru, Albu, Roşu, etc. Pe toţi să-i cheme Multicolor, cu derivatele acceptate: Multicolorescu, Multicoloroiu, Multicoloreanu.

Am deviat de la matematica regândită în statul Oregon la alte probleme la care nu ne-a dus mintea până mai ieri. Am scris un pamflet, cu gândul să înfierez anumite „concepţii retrograde″(un fragment din definiţia speciei literare pe care am folosit-o).

Acum, în încheiere, o întrebare cât se poate de directă, adresată unora: aţi înnebunit, sau mi se pare mie?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și