- Educația va primi doar 2,1% din PIB, minim istoric.
- Cresc pensiile speciale în continuare: vor ajunge în 2023 la 12,4 miliarde lei, cu 248 milioane lei mai mult față de 2022.
- Cheltuielile de personal cresc de la 59,58 miliarde lei la 63,17 miliarde lei. Adică, pentru susținerea aparatului bugetar românii vor plăti în 2023 cu 3,59 miliarde lei mai mult.

În loc să ia acele măsuri de reducere a cheltuielilor, a risipei pe care o face statul român, vedem chiar opusul. Este un buget care se bazează pe băgat mâna în buzunarul românilor și pe creșterea cheltuielilor statului, care se umflă atât pe baza inflației, cât și pe luatul banilor din buzunarul contribuabililor.

Voi depune, bineînțeles, amendamente. Asta cu toate că am primit deja promisiuni de la parlamentarii coaliției de guvernare că le vor respinge pe toate. Și indiferent de acest lucru, mă voi lupta în comisii și în plen și voi face tot ce îmi stă în putere să treacă.

Chiar dacă a devenit un obicei în ultimii ani să respingi toate amendamentele opoziției, nu consider acest lucru inutil. Asta pentru că poți vedea exact nevoiele oamenilor și propunerile din teritoriu. Vezi care e dorința cetățeanului raportat la taxele pe care le plătește și ce și-ar dori de banii pe care-i dă la stat. Vocea românilor trebuie să se audă, iar nevoile oamenilor nu țin cont de culoarea politică. De aceea nu trebuie ignorate diferite comunități sau categorii sociale doar pentru că o majoritate parlamentară trecătoare a decis altceva.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și