Două programe anunțate de Primăria Municipiului Baia Mare, ”Promovarea sportului de performanță” și ”Sportul pentru toți”, au un buget total de 1.500.000 de lei, dar, dat fiind acest interval scurt, banii ar putea ajunge doar la cei super-rapizi care, probabil, ”au furat startul”.

Un anunţ postat ieri pe site-ul Primăriei, ”privind acordarea de finanţări în baza Regulamentului privind finanțarea activităţilor şi proiectelor sportive derulate în cadrul programelor ”Promovarea sportului de performanţă” şi ”Sportul pentru toţi”, pe anul 2024, sesiunea I de selecție”, dă ca termen-limită de depunere a documentațiilor data de 15 martie.

Practic, în doar trei zile, cluburile sportive, asociațiile sportive, instituțiile de învățământ nu doar trebuie să pregătească hârtii, ci trebuie să găsească co-finanțări ori sponsorizări în procent de 10% din valoarea totală a proiectului. Mai mult, această pondere trebuie asigurată pentru fiecare linie de cheltuială.

Astfel de proiecte sunt extrem de benefice pentru comunitate și ar trebui să urmărească un singur obiectiv: importanța sportului pentru sănătate.

Vă reamintesc că în anii trecuți sumele date către cluburi au fost date cu mari întârzieri, asta în condțiile în care s-au dat doar 10-15% din banii solicitați pentru proiecte.

Solicit public consiliului local și primarului interimar să prelungească termenul de depunere a dosarelor și să țină cont de cele 2 legi pe care le-am trecut de Parlament:

-minim 30% din banii publici alocați sportului să meargă la copii și juniori;
-toți banii publici din sport să fie la vedere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și