Iată pe scurt 10 dintre prioritățile USR:

1. propunem un sistem de educație cu mai puțină teorie și mai multă practică, adaptat secolului 21 - un nou curriculum adaptat la nevoile actuale ale elevilor și ale pieței muncii, dezvoltat de specialiști în educație și în colaborare cu asociațiile de părinți.
2. propunem ca reducerea abandonului școlar să devină o prioritate națională reală (masă caldă la școală, sprijin financiar în funcție de venituri, transport școlar cu adevărat gratuit, extindere PNRAS, etc.).
3. propunem un sistem de educație în care elevii merg la școală de la 8:00 la 17:00, primesc o masă caldă, fac teme și activități extrașcolare.
4. propunem amendamente care să garanteze siguranța în școală.
5. propunem o salarizare mai bună pentru profesori și premierea profesorilor pe criterii reale de performanță.
6. propunem un sistem în care școlile decid singure ce profesori angajează.
7. propunem ca universitățile să asigure 100% din locurile de practică necesare pentru studenți.
8. vrem depolitizarea școlilor și a universităților.
9. propunem un sistem de educație în care părinții să aibă mai multe opțiuni.
10. vrem toleranță zero pentru plagiat la școală, încă de la gimnaziu.

Mă bucur că am putut contribui la amendamentele ce privesc sportul și educația fizică în Legile Educației.
Elevii și studenții trebuie încurajați să aibă un stil de viață sănătos, prin educație fizică și alimentație sănătoasă, prin ore de educație fizică și sport, organizate într-un format atrăgător.

Sportul școlar și universitar trebuie să devină un factor principal în identificarea și dezvoltarea tinerelor talente care pot face pasul către sportul de performanță. Circuitul competițiilor sportive școlare și universitare trebuie dezvoltat, împreună cu o finanțare adecvată din partea Ministerului Educației și a altor instituții cu atribuții în acest sens.

Dezvoltarea infrastructurii școlare pentru sport trebuie să continue, prin eliminarea diferențelor dintre mediul urban și rural, iar infrastructura școlară trebuie pusă la dispoziția elevilor și studenților și în afara orelor de program didactic

Le mulțumesc colegilor mei Ștefan Pălărie, Irineu Darău, Silvia Dinică, Filip Havarneanu, Andrei Miftode, Radu Molnar și întregii echipe de consilieri pentru toată munca intensă din ultima perioadă!


Deputat URS de Maramureș,
Brian Cristian

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și