Sau cazul mai recent, cel din 2020, în care ministrul sportului, Eduard Novak, și-a dat o primă de 75.000 de euro, atunci când ocupa funcția de președinte al Federației Române de Ciclism. Din păcate, e o modă în România ca președinții de federații sportive să se premieze cu propria semnătură. Iar acest obicei nociv trebuie stopat.

Legea pe care am inițiat-o obligă conducerile federațiilor sportive din România, dar și COSR să depună declarații de avere și interese. Acestea sunt organizații private, dar de interes public. Cu câteva excepții, federațiile se finanțează aproape în totalitate din fonduri publice și o mare parte dintre acestea administrează baze sportive construite din fonduri publice. Tocmai de aceea e necesar ca persoanele din conducerea acestor instituții să fie integre, transparente și imparțiale.

Această lege va descuraja furtul și corupția. Trebuie să înțelegem că sportul nu mai poate fi un sac fară fund pentru niște băieți deștepți, în vreme ce românii tânjesc după performanțele trecute ale sportivilor români.

E timpul pentru un sport curat!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și