Semnarea contractului “Pod rutier peste Râul Someș între orașul Seini și comuna Pomi, în punctul de trecere cu bacul” a avut loc la sediul Primăriei Seini, în anul 2018, valoarea finanțării Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) fiind de 3,4 miloane de euro. Denumit ”Podul Unirii”, această investiție este așteptată de foarte mulți ani de maramureșeni și sătmăreni, deoarece leagă Țara Codrului și Țara Oașului. Podul are o lungime de 180 de metri și o lățime de 15,4 metri, din care 40 de metri sunt pe malul dinspre Seini și 40 de metri pe malul dinspre Pomi.

Deputatul Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș a precizat că este un moment istoric pentru localitățile Seini și Pomi, pentru că o dorinţă veche a maramureșenilor dar și un vis vechi al oşenilor devin realitate. ”Am fost alături de primarul Gabriela Tulbure încă de la momentul scrierii acestui proiect și depunerea la finanțare. M-am bucurat de fiecare etapă care ne-a adus tot mai aproape de acest moment istoric pentru Seini și îmi amintesc, cu plăcere, de ziua în care am semnat ordinul de începere al lucrărilor, la începutul anului 2018, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș. Primarul social-democrat Gabriela Tulbure a dovedit că este un adevărat profesionist în administrație și o felicit din toată inima pentru această reușită. În toate guvernările PSD, Maramureșul a primit foarte mulți bani pentru a implementa proiecte benefice pentru județ”, a declarat deputatul PSD Gabriel Zetea.

La deschiderea circulației vor participa ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și oficiali din Maramureș și Satu Mare.

Înainte de evenimentul din Seini, ministrul Transporturilor va participa, de la ora 15.30, la o conferință de presă organizată în Salonul de Protocol al Aeroportului Internațional Maramureș, unde va prezenta investițiile realizate la aeroport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și