Finanțarea pentru aceste investiții ar fi fost asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea finanțării se ridică la 175 de milioane de lei. Deși 43% dintre UAT-urile din Maramureș, adică 33 de orașe și comune, au primit aprobări pentru finanțări nerambursabile în valoare totală de 175 de milioane de lei pentru înființarea sau extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale, comuna Desești nu se numără printre ele. Bani sunt, lipsește voința. Deși fondurile sunt destinate să sprijine localitățile precum Desești, primarul Bohotici a ratat complet această oportunitate care ar fi îmbunătățit nivelul de trai pentru peste 2000 de suflete, oameni care plătesc taxe și impozite la bugetul local. Ignoranța și incompetența unui primar care domnește de 20 de ani au lăsat comuna Desești la coada dezvoltării în județul Maramureș.

Dacă urmărim firul pe linie de partid, ne putem pune întrebarea cine este mai incompetent? Primarul, care ratează linia de finanțare, sau conducerea PNL Maramureș, în frunte cu președintele Consiliul Județean Ionel Bogdan care îl țin în brațe pe Bohotici?

Chiar Ionel Bogdan este cel care a declarat că: „aceste investiții pentru extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale, dar mai ales înființarea acestora, sunt vitale pentru creșterea nivelului de trai al maramureșenilor”. Mai mult decât atât, Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” a fost aprobat în timpul guvernării PNL, cu semnătura miniștrilor liberali Adrian Veștea și Sebastian Burduja. Așadar, susținerea în continuare a primarului Bohotici din partea PNL subliniază ipocrizia liberalilor și demonstrează că Ionel Bogdan este incapabil să facă ordine în filiala PNL Maramureș.

Dacă alte localități din județ beneficiază de investiții semnificative în rețeaua de gaze naturale, Desești rămâne în urmă, lăsând tot locuitorii să plătească indiferența crasă a actualei conduceri și să se confrunte în continuare cu dificultăți nejustificate. Este inadmisibil ca în 2024 accesul la energie să fie considerat un lux, iar comunitățile să fie lăsate în urmă din cauza lipsei de voință politică și a neglijenței.

„Atât primarul Bohotici, cât și conducerea PNL Maramureș trebuie să fie trase la răspundere pentru această ratare monumentală. Locuitorii din Desești nu ar trebui să plătească prețul indolenței politice și al lipsei de viziune. Cetățenii din Desești merită mai mult, bătaia de joc trebuie să înceteze. Este timpul pentru o schimbare reală și pentru o conducere locală responsabilă și eficientă”, susține Gheorghe-Marian Hotea, consilier local Primăria Desești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și