"În calitate de membru al CSAT, vreau să vă spun că astăzi am adoptat în Guvern proiectul de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice. În ultima ședință a CSAT s-a luat decizia de a promova urgent un act normativ pentru prevenirea și contracararea riscurilor la adresa securității naționale. Ce prevede, în esență, acest act normativ: este vorba despre obligația deținătorilor de cartele prepay de a le înregistra, de a depune un act de identitate. Și, de asemenea, obligații pentru operatorii de telefonie mobilă", a declarat ministrul Justiției.

Robert Cazanciuc a precizat că, într-un interval de șase luni de la momentul intrării în vigoare a legii, toți deținătorii de cartele prepay vor fi obligați să depună un document de identitate pentru a se înregistra.

"Dacă nu vor face acest lucru, operatorul de telefonie mobilă va sista furnizarea serviciului până când deținătorul cartelei va înregistra cartela pe baza unui document de identitate. Furnizorii de servicii vor avea obligația de informa, de a notifica toți deținătorii de cartele prepay cu privire la această obligație. Practic, din momentul intrării în vigoare a legii, toți cei care vor dori să achiziționeze cartele prepay vor avea obligația de a depune un document de identitate. De asemenea, acest lucru va fi valabil și pentru persoanele juridice, obligația de a depune documente de constituire a societății. (...) Proiectul de act normativ va merge imediat în Parlament pentru dezbatere", a mai declarat ministrul Justiției.

Robert Cazanciuc a explicat, la solicitarea presei, că proiectul de act normativ are cinci articole și este foarte ușor de înțeles pentru toată lumea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și