Dieta mediteraneană, cu pește, salate și ulei de măsline, carnea săracă în grăsimi și produsele lactate pot reduce riscul de dezvoltare a problemelor de memorie, potrivit unui studiu publicat de revista Neurology.

"Deoarece nu există tratamente specifice pentru cele mai multe boli legate de demență, activitățile modificabile, cum ar fi dieta, care poate întârzia apariția inceputului simpomelor, sunt foarte importante", a declarat neurologul Georgios Tsivoulis, de la Universitatea din Alabama din Birmingham, și Universitatea din Atena (Grecia).
Acest studiul, cel mai mare realizat de până acum privind dieta mediteraneană, a analizat informațiile despre hrănirea a 17478 de oameni cu o medie de vâarta de 64 de ani.
La persoanele sanatoase, cei care au urmat un regim alimentar obișnuit de tip mediteranean au fost 19% mai putine șanse de a dezvolta probleme la nivel de capacități de gândire și de memorie decât cei care nu s-au hrănit în acest fel.

"Cu toate acestea, dieta este doar unul dintre aspectele stilului de viață care poate juca un rol în funcționarea mentală la o vârstă inaintată", a spus Tsivoulis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și