Premierul Victor Ponta a anunţat această măsură încă de vineri, când a precizat că impactul bugetar va fi minim, în schimb se va reduce birocraţia şi se vor crea facilităţi pentru contribuabili, relatează Agerpres.

"Când doamna ministru Ioana Petrescu a anunţat că poate veni în Guvern cu actele normative necesare pentru reducerea a aproximativ 70 taxe de fiscale şi parafiscale, toată lumea ne-a ironizat, a râs. Doamna ministru îmi confirmă că săptămâna viitoare poate să vină cu un set de 92 de taxe ce pot fi eliminate, imediat, de la 1 iulie, fără a avea un impact bugetar important, dar care vor reduce drastic birocraţia şi chinul la care fiecare contribuabil este supus", a spus Ponta.

În şedinţa din această săptămână, Executivul mai are pe ordinea de zi şi un proiect de hotărâre privind acordarea de către România a unor ajutoare umanitare externe de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Serbia şi pentru Bosnia şi Herţegovina, precum şi a asistenţei internaţionale.

Pe agenda şedinţei se mai află un proiect de ordonanţă de urgenţă privind aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură, începând cu anul 2007, şi pentru modificarea legii privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură.

Tot marţi, Executivul ia în dezbatere un proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și