"Liderul de la Kremlin a discutat și cu omologul său român, Traian Băsescu", se arată pe site-ul postului rus de radio în cadrul unei ştiri referitoare la întâlnirea dinte Vladimir Putin şi preşedintele din Ucraina, Petro Poroşenko.

Plecarea aeronavei prezidenţiale a avut loc joi dimineaţa, fiind precedată de o declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu de la ora 10.40. La ora 15.00 s-a desfăşurat sesiunea de deschidere a summitului, urmată de sesiunea plenară a Parteneriatului Parlamentar Asia-Europa.

De la ora 16.50, Traian Băsescu a susţiunut o alocuțiune în cadrul primei sesiuni plenare cu tema "Promovarea cooperării financiare și economice între Asia și Europa prin intermediul unei conexiuni îmbunătățite", urmată de participarea la o altă sesiune plenară.

Preşedintele României a fost invitat la dineul oferit de omologul său italian, Giorgio Napolitano, oferit în onoarea şefilor de delegaţii. În cursul zilei de vineri, Traian Băsescu a participat la sesiunea restrânsă a summitului şi la sesiunea de închidere, de la ora 13.30.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și