Deși și-a început mandatul cu idei mărețe, Scubli a demonstrat în doi ani de mandat că nu este capabil de a realiza aproape nimic buc pentru oraș: străzile sunt praf și pulbere, orașul arată învechit și neîngrijit, a devenit un oraș murdar - cu alte cuvinte pare un oraș abandonat. Nimic din ce a promis Horia Scubli în campania electorală nu a realizat. În schimb, acesta s-a remarcat prin instalarea unui „cui” pe aleea pietonală de lângă Primărie (de fapt un burlan urât din tablă de ciotornă), aruncarea unui scaun hidos într-un giratoriu și instalarea sinistrelor lacăte descătușate ale iubirii în parcul „Grădina Morii”.

În rest, primarul s-a dovedit incompetent în multe alte „proiecte” pe care le-a inițiat: reabilitarea străzii Mihai Viteazu s-a dovedit un fiasco, fiind refăcută de două ori, tot prost ieșind, s-au efectuat sute de noi angajări (amintim aici încercarea de a o angaja pe un salariu baban pe nora viceprimăriței în funcția de șef birou printr-un concurs dubios organizat, aceasta având experiență aproape zero), a tăiat copacii din parcul „Grădina Morii” de lângă dig din dreptul Hotelului „Marmația”, poate pentru că nu vedeau turiștii de pe terasă Solovanul etc.

Cei doi consilieri UNPR (Nicolae Iuga și Gavrilă Mihali) s-au retras din alianța cu PSD din Consiliul local în luna august 2017, după ce Primarul a refuzat discutarea noilor salarii din Primărie și instituțiile din subordine, cu care cei doi consilieri nu au fost de acord în forma prezentată. La câteva luni după ruperea alianței cu PSD, PNL și UNPR au semnat un Protocol de colaborare și susținere la nivel local, schimbând astfel majoritatea în CL Sighet, alături de consilierul independent Tudor Vlad.

Ultima ședință de Consiliu local din data de 30 iulie a.c. a fost una foarte tensionată, existând un schimb de replici dure între primar și subsemnatul. După ce i-am reproșat lui Horia Scubli că în doi ani de mandat nu a făcut nimic „în afară de cuie și scaune”, acesta s-a dezlănțuit într-un atac mizerabil la adresa mea și a altor consilieri locali.

Practic, Scubli a reluat atacurile mincinoase din trecut ale lui Ovidiu Nemeș la adresa mea: că vreau să vând calculatoare, că am vrut să îmi transfer soția (eu nefiind căsătorit) etc. „Dezlănțuitul” Scubli i-a mai atacat pe consilierii Daniela Onița Ivașcu (președintele PNL Sighet) și pe Gavrilă Mihali (președintele UNPR Sighet) - vezi VIDEO cu ședința de CL, de la minutul 27:30.

Slugoii de la MaraMedia și TV Sighet și-au făcut datoria, difuzând o știre, pe care au umflat-o, vorbind de infracțiuni și alte cele, fără să țină cont de regulile presei, fără să fiu căutat pentru a mi se cere un punct de vedere etc. Doresc să anunț public faptul că TRUSTUL DE PRESĂ ce deține TV SIGHET și Maramedia PRIMEȘTE SUTE DE MII DE LEI DIN BANI PUBLICI de la Primărie și alte instituții din subordinea CL Sighet. După ce l-au porcăit pe Horia Scubli în campania electorală din 2016 („Ciuma Roșie” etc.), acum îl laudă, pentru că primesc bani - no comment. Practic, în analfabetismul lor, cei de la Maramedia nu sunt în stare să redea dialogul dintre subsemnatul și primar din ședință, fiind puse în articolul scris atât ce am zis eu cât și ce a zis primarul la grămadă, fără să se înțeleagă nimic. Imaginile video difuzate au fost foarte bine tăiate, să reiasă doar ce și-au dorit dânșii din acest dialog.

Eu aștept scuze în mod public pentru cele afirmate de către Horia Scubli în ședința de CL din data de 30 iulie 2018, caz contrar mă gândesc la modul foarte serios de a-l acționa în judecată pentru cele afirmate.

Faptul că pe Horia Scubli îl lasă nervii și urlă în ședințe sau iese afară că el nu suportă adevărul, nu pot să pun decât pe seama faptului că este foarte afectat că nu îi mai trec toate aberațiile în Consiliul local.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și