În cursul dimineții de azi, 7 octombrie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în municipiul Baia-Mare și localități învecinate, din care două la sediul unei instituții publice și restul la domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Percheziţiile au avut loc şi la sediul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare, fiind vizat directorul Romatsa Maramureş, Traian Riţiu. În plus, vizată de mascaţi a fost şi o firmă din zonă, societate care ar fi beneficiat de atribuirea preferenţială a unor contracte. În urma descinderilor, directorul Romatsa Maramureş a fost ridicat de oamenii legii şi dus la audieri. Urmează ca procurorii să ia măsuri.

Traian Riţiu, directorul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare din subordinea ROMATSA a declarat că ancheta vizează lucrări de reparaţii făcute în ultimii trei-patru ani. ”Cercetările vizează lucrări de reparaţii executate în cadrul instituţiei în ultimii trei-patru ani. Nu cunosc mai multe amănunte, sunt cu procurorii DNA aici”, a declarat Traian Riţiu, directorul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și