Procurorii DNA îl acuză că ar fi obținut ilegal certificatul de revoluționar, după ce ar fi declarat, în mod fals, că ar fi participat activ la revoluția din 1989 în București și Timișoara.

De fapt, Rădulescu ar fi avut activitate revoluționară doar în Pitești, și după numai după fugă lui Nicolae Ceaușescu.

În acest dosar sunt urmăriți penal și alți funcționari.

Mai exact, potrivit unui comunicat, Rădulescu are un certificat de revoluționar emis pe numele său, ”deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până în data de 22 decembrie 1989, ora 12:10 – ora fugii dictatorului Nicolae Ceaușescu.”

Astfel, doi membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant ar fi admis cererea formulată de Rădulesc și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații în care fostul parlamentar PSD ar fi afirmat că a fost revoluționar în orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989.

”Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că suspectul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București.

Urmare a acestor demersuri, suspectului Rădulescu Marian Cătălin i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de “Luptător cu Rol Determinant”, cu consecința obținerii în mod necuvenit de către acesta a unei indemnizații de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar începând cu data de 01.01.2015, în total 143.420 lei.” - se mai arată în comunicatul DNA.

În octombrie, Rădulescu a anunțat că s-a înscris în Partidul Ecologist, deşi susținea că nu i-a fost uşor după 26 de ani de viaţă politică în PSD.

El a fost dat afară din PSD după ce a lipsit de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, din luna august, ședință care nu a mai avuit loc din cauza lipsei cvorumului.

Se împlinesc 31 de ani de când flacăra Revoluţiei Române a fost aprinsă la Timişoara

În seara zilei de 16 decembrie, câteva sute de oameni s-au strâns în faţa casei pastorului Laszlo Tokes, care urma să fie evacuat, după ce cu o zi în urma mulţi răspunseseră apelului acestuia.

O astfel de iniţiativă era un curaj nebun pentru acele vremuri. Iar lucrurile s-au desfăşurat rapid în zilele ce au urmat şi sângele martirilor a curs sub gloanţele miliţiei, armatei şi securităţii.

Justiţia nu i-a găsit nici astăzi pe toţi cei vinovaţi.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și