În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 15 septembrie 2023 – 10 iulie 2024, inculpata D.C., direct sau prin intermediar, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane diferite sume de bani (în total 42.700 euro și 1.800 lei), pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționari din conducerea unor instituții (Inspectoratulul General al Poliţiei de Frontieră, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, etc. ).

În schimbul banilor primiți inculpata le-ar fi promis persoanelor respective că ele sau rude ale acestora vor fi angajate în cadrul instituțiilor respective.

Inculpatei D.C. i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 12 iulie 2024, inculpata a fost prezentată judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureș, care au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurorii anticorupție.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.


Preluare: DNA

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și