La începutul lunii octombrie, procurorii DIICOT Buzău au declanşat o anchetă internă, după ce au observat că unul dintre colegii lor, procurorul George Mărgărit, a depăşit termenul legal de 14 zile pentru returnarea banilor primiţi din bugetul instituţiei, pentru organizarea unui flagrant. Potrivit conducerii DIICOT Buzău, este vorba despre suma de 10.000 de euro, cu care trebuia să fie cumpărată cantitatea de 7,5 kilograme de haşiş de la o reţea de traficanţi.

Potrivit ”Sursa Zilei”, pentru scoaterea acestei sume din instituţie, procurorul Mărgărit a transmis, conform regulamentelor interne, un referat conducerii Serviciului de combatere a traficului de droguri de la Bucureşti, referat care a primit apoi şi avizul şefului DIICOT, Alina Bica.

Flagrantul a reuşit, doi traficanţi de stupefiante din Spania fiind arestaţi preventiv, la Buzău, pe data de 27 septembrie 2013. Banii nu s-au mai întors la DIICOT iar lipsa banilor a fost sesizată de superiorii procurorului, care au dispus verificări. Aşa a aflat conducerea DIICOT Buzău că nu doar banii din flagrantul pentru haşiş dispăruseră, ci o sumă de aproape zece ori mai mare, bani care proveneau din banii indisponibilizaţi în cursul altor anchete penale.

Conducerea DIICOT Buzău a trimis dosarul de anchetă eşaloanelor superioare, cazul fiind preluat ulterior de Parchetul General. Între timp, instituţia buzoiană a recuperat suma de 13.500 de euro din prejudiciul total produs de procurorul Mărgărit.

George Mărgărit a fost în perioada 17 octombrie 2011 - 1 noiembrie 2013 procuror în cadrul DIICOT Buzău. Conform site-ului CSM, acesta şi-a dat demisia de la DIICOT Buzău, revenind în unitatea de provenienţă, şi anume Parchetul Judecătoriei Buzău. Soţia sa, Simona Mărgărit, este şi ea magistrat la Judecătoria Buzău şi candidează în aceste zile pentru postul de preşedinte al Judecătoriei Buzău după ce a ocupat în ultimele 6 luni, cu delegare, funcţia de vicepreşedinte al instanţei.

Presa locală l-a descris de-a lungul vremii pe procurorul Mărgărit va pe un personaj controversat. Iată ce scria ”Şansa Buzoiană”, în 2 mai 2011: ”Parchetul Judeţean, Mãrgãrit este cunoscut ca un cal breaz în urbe, dupã serii de escapade bahice soldate cu scandal şi îmbrânceli, dar şi cu câţiva pumni schimbaţi în diverse localuri din Buzãu. Surse din rândul celor care-l monitorizeazã pe magistrat ne-au dezvãluit cã Mãrgãrit s-a certat crunt acum un an cu câţiva afacerişti, într-un restaurant din nordul Buzãului. În timpul show-ului, Mãrgãrit a ameninţat cã cheamã interlopii din Galaţi sã le ia gâtul consumatorilor cu care se rãfuia. Cînd s-a trezit din îmbrãþişarea lui Bachus, Mãrgãrit s-a mai potolit, dar poliţia a fost nevoitã sã fie atentã, ştiut fiind cã nu-i de glumit cu interlopii din Galaţi”.


Preluare: Yahoo News

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și