Pe de altă parte, primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că turiștii s-ar fi rănit singuri, încercând să fugă atunci când au observat că ursoaica s-a speriat de petardele aruncate de câțiva oameni aflați în zonă și a început să fugă la rândul ei.

Doi ucraineni, atacați de urs în Sinaia

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a transmis că doi turişti ucraineni au fost atacaţi de un urs în zona Castelului Peleş. Este vorba despre o femeie în vârstă de 32 de ani şi un bărbat de 28 de ani, precizează Agerpres.

Cei doi au suferit plăgi prin sfâşiere la nivelul membrelor, bărbatul având răni la o mână şi la un picior, iar femeia la un picior.

Ambii au ajuns la Spitalul din Sinaia pentru îngrijiri medicale. Ei sunt în afara oricărui pericol.
Ulterior, animalul a fost identificat, fiind vorba despre o ursoaică. Aceasta are doi pui, toți trei urmând a fi relocați.

Animalele au fost găsite în pădure, lângă izvor, în apropiere de zona incidentului. Hotărârea autorităților de relocare se pune în aplicare imediat, la ora transmiterii știrii fiind așteptat la fața locului un medic veterinar cu armă cu tranchilizante.

Versiunea primarului din Sinaia

Vlad Oprea, primarul din Sinaia, susține, în schimb, că turiștii s-au rănit singuri încercând să fugă de ursoaică.

Acesta a declarat, pentru Digi24, că a vorbit cu unul dintre turiști și acesta i-a povestit că ursoaica și unul dintre pui s-au speriat de petardele aruncate de alți oameni. Ea a încercat să-și apere puiul și a început să alerge spre turiștii. Cei doi turiști au sărit un gard și s-au rănit în sârma ghimpată.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și