Recent, Sighet 247 a abordat cel mai nou dosar în care Ovidiu Nemeș este învinuit că a efectuat plăți din bugetul Primăriei către mai mulți avocați, deși legea interzice expres acest lucru. Printre beneficiarii plăților ilegale se află și avocatul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, prieten apropiat al lui Ovidiu Nemeș și mare ștab în PNL Maramureș.

DNA anchetează acest caz, Ovidiu Nemeș alegându-se cu un nou dosar de urmărire penală pe numele său, dosar cu un nume de presă sugestiv: „Avocații”.

Cu două-trei săptămâni înainte de a fi trimis în judecată în dosarul „Parcometrele”, DNA a solicitat Consiliului local Sighet să se pronunțe dacă se constituie sau nu parte civilă împotriva lui Ovidiu Nemeș și a încă doi învinuiți în dosar. CL a răspuns afirmativ, iar DNA i-a trimis în judecată după nici două săptâmâni.

Se pare că același tipar funcționează și în acest nou dosar de corupție, dosarul „Avocații”: DNA a făcut o solicitare similară către CL Sighet, ceea ce înseamnă că în două-trei săptămâni Ovidiu Nemeș va fi trimis din nou în judecată, acesta fiind al doilea proces penal pe care îl va avea Nemeș pe rol în Justiție.

Ovidiu Nemeș s-a gândit probabil cum să facă să amâne trimiterea în judecată. Având experiență în vânzarea de plăcinte și fiind specialist în TIR-uri l-a trăznit o idee: pe ordinea de zi din ședința de CL de ieri, 24 iunie a.c. să facă astfel încât să nu apară solicitarea DNA. Zis și făcut. Așa că s-a amânat luarea unei decizii până la ședința de la sfârșitul lunii iulie. Cel mai probabil la ședința din iulie consilierii PNL nu se vor prezenta la ședință, alți consilieri vor fi plecați în vacanță și astfel nu va fi cvorumul necesar, iar ședința se va suspenda.

În august Justiția este în vacanță și iată cum se amână luarea unei decizii până în toamnă.

Există o singură problemă aici: indiferent de răspunsul pe care îl dă Consiliul local sau chiar lipsa unui răspuns, nu constituie o problemă pentru DNA să îl trimită în judecată pe Ovidiu Nemeș. Singura diferență este că municipiul Sighet nu își va mai recupera prejudiciul, în cazul în care Ovidiu Nemeș va fi găsit vinovat de către Justiție. Banii recuperați în cazul unei condamnări se vor vărsa la bugetul statului.

Se pune totuși o întrebare: cine a făcut pierdută solicitarea DNA-ului pentru a nu intra pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local? Există două variante de răspuns:

1) în cazul în care solicitarea DNA a fost expediată la șeful instituției, adică exact la învinuitul Ovidiu Nemeș, acesta ar fi putut să „o facă pierdută” prin birocrația din Primărie;

2) dacă solicitarea DNA nu a fost expediată către șeful instituției, atunci aceasta a fost primită fie de către Secretarul Primăriri, Sorin Rednic, fie de către compartimentul juridic din cadrul Primăriei. În acest caz fie direct Secretarul a „făcut-o pierdută” sau cineva care ține mult la Ovidiu Nemeș din cadrul compartimentului juridic.

Indiferent de varianta de răspuns, mai mulți din Primărie se joacă cu focul și riscă să se trezească inculpați la rândul lor în diverse alte procese.

Sursele noastre din Primărie arată că în total Ovidiu Nemeș are pe numele său nu mai puțin de ȘAPTE DOSARE PENALE! În dosarul „Parcometrele” Ovidiu Nemeș a fost deja trimis în judecată de către DNA, iar în dosarul „Avocații” va fi trimis cât de curând.

Dacă tot a solicitat șefilor de deconcentrate din PNL să își dea „demisiile de onoare” din funcțiile deținute, noi îi solicităm Primarului Nemeș Ovidiu Gheorghe, dacă tot are onoare, să își dea demisia din funcția de Primar pentru a nu umbri imaginea municipiului Sighet mai mult decât este deja umbrită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și