Ei au verificat mai multe persoane fizice şi juridice, precum şi două autoturisme, iar pentru neregulile constatate au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 9500 lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 3880 pachete cu ţigări.

În acelaşi scop au acţionat pe raza de competenţă şi poliţiştii Secţiei 3 Fărcaşa, care au identificat o femeie în vârstă de 66 de ani din Gârdani ce comercializa fără drept la domiciliu ţigări netimbrate în România.

Poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus au desfăşurat sâmbătă activităţi care au avut ca scop combaterea contrabandei cu ţigări. Astfel, ei au oprit în trafic un autoturism ce se deplasa pe DN18B, localitatea Cerneşti, la volanul căruia se afla un băimărean în vârstă de 42 de ani. În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit în autoturism 740 pachete de ţigări netimbrate în România, în valoare de aproximativ 7400 lei. Poliţiştii au indisponibilizat autoturismul iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării şi contrabandă.

În cadrul activităţilor de prevenire şi combatere a contrabandei cu ţigări şi a evaziunii fiscale, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş au găsit în maşina unui băimărean 1205 pachete de provenienţă ucraineană, pe care acesta le deţinea în scopul comercializării ilicite. Şi în acest caz maşina a fost indisponibilizată iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar pe numele băimăreanului a fost întocmit dosar penal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și