Cele două fete, în vârstă de 13 şi, respectiv, 12 ani, eleve la Şcoala Gimnazială nr.3 din Focşani, au vrut să se sinucidă, luni după-amiază, una dintre ele lăsând un bilet într-un caiet în care îşi explicau intenţia motivând că le este frică să nu fie certate de către părinţi pentru nişte note mai mici pe care le luaseră la şcoală.

Ideea sinuciderii ar fi fost a elevei de clasa a VI-a, Sonia Diana V., care ar fi convins-o şi pe eleva de clasa a ,V-a Sara Denisse C., să plece de la cursuri şi să facă acel gest necugetat. După ce s-au înţeles, eleva mai mare a scris pe o bucată de hârtie că este bătută acasă, că vrea o familie normală, dar şi că ar vrea să existe o mai bună comunicare între ea şi părinţi, după care a pus bileţelul în caietul de fizică şi le-a spus apoi colegilor de clasă că va merge să se sinucidă.

În timpul unei pauze, fata a plecat însoţită de cealaltă elevă, cele două intrând într-un bloc din apropierea şcolii şi urcându-se la mansarda imobilului, cu intenţia de a se arunca în gol.

Biletul din caietul de fizică a fost găsit de unul dintre profesori, care a anunţat conducerea şcolii.

"În urma unei conjuncturi am găsit bileţelul. Când am făcut prezenţa, copiii mi-au spus că Sonia a plecat să se sinucidă. Nu am luat în serios şi le-am spus elevilor ca nici măcar în glumă să nu spună asta. Apoi le-am spus elevilor că le predau şi să scoată caietele. Colega de bancă a Soniei a vrut să îi scrie lecţia şi când a deschis caietul a găsit bileţelul. Atunci am considerat că este ceva serios şi am anunţat direcţiunea. Sonia este o elevă bună, are 10 la fizică. Este o fetiţă activă şi nu a făcut niciodată probleme, este unul dintre copiii activi. Este clar că fetiţa are o problemă. Acest gest este un semnal de alarmă să fim mai atenţi la copiii noştri, să le acordăm mai multă atenţie", a spus profesoara de fizică Daniela Gheorghiţă.

Conducerea şcolii s-a arătat surprinsă de acest incident şi a precizat că părinţii ar trebui să fie mult mai apropiaţi de copiii lor.

"Este pentru prima dată când la noi în şcoală se întâmplă aşa ceva. Ancheta este în curs de desfăşurare. Una din fetiţe a lăsat un bileţel în care spunea că este bătută acasă, că s-a săturat să fie agresată şi că doreşte o familie normală, părinţi normali cu care să stea de vorbă mai mult. Nu ştim nici noi şi de acum încolo încercăm să vedem despre ce este vorba", a declarat Tatiana Bănică, director adjunct al Şcolii Nr 3 din Focşani.

Cele două copile au fost convinse să se dea jos de pe bloc de către poliţiştii şi jandarmii focşăneni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și