"Poate circa două treimi s-au retras acum și, bineînțeles, salutăm acest lucru", a declarat Anders Fogh Rasmussen în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Vilnius, împreună cu președinta lituaniană Dalia Grybauskaite, pe marginea sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO.

"Totuși, există încă un număr semnificativ de soldați gata să intre în acțiune dacă este luată o decizie politică", a adăugate secretarul general al Alianței nord-atlantice.

"Continuăm să facem apel la Rusia să nu mai susțină bandele proruse înarmate și să închidă frontiera, astfel încât să nu vedem arme și combatanți trecând în Ucraina", a mai spus șeful NATO.

El a adăugat în context că pentru luni este prevăzută la Bruxelles o reuniune a Consiliului NATO-Rusia, fără a da alte detalii.

Rusia a solicitat convocarea unei astfel de reuniuni la nivel de ambasadori pentru a aborda criza din Ucraina, unde continuă ofensiva forțelor guvernamentale împotriva fiefurilor proruse din estul țării, menționează Efe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și