"Vă mulțumesc mult celor care m-ași sunat și mi-ați transmis încurajări. Mă țin tare în continuare și pentru că am sprijinul dumneavoastră, dar și pentru faptul că nu am cum să cedez când discutăm de nevinovăție sută la sută. Se pune sub semnul întrebării dreptul cetățenilor de a vota. Vă asigur că și în cele două campanii electorale de anul viitor vom lucra mai bine ca până acum", a afirmat Dragnea.

La evenimentul care se desfășoară la Iași participă peste o mie de femei, membre ale OFSD, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor mai fiind prezenți premierul Victor Ponta, președintele PSD, Ecaterina Andronescu, vicepreședinte PSD, primarul Gheorghe Nichita, vicepreședinte al PSD, europarlamentarii Corina Crețu, Daciana Sârbu, Cătălin Ivan, senatorul Ilie Sârbu, parlamentari și reprezentanți ai administrațiilor locale.

Dragnea a fost trimis în judecată, alături de alte 74 de persoane, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, el este acuzat de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în calitate de secretar general al unui partid, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, susțin procurorii, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și