Știrile ProTV propun o rețetă simplă și gustoasă, perfectă pentru a impresiona familia și invitații.

„Drobul de pui este un preparat tradițional românesc, prezent în mod aproape nelipsit pe masa de Paște. Este considerat unul dintre cele mai autentice aperitive de sezon și are la bază o combinație de organe de pui tocate, ouă, verdețuri și condimente”, notează Știrile ProTV. Spre deosebire de drobul de miel, care poate fi mai greu de digerat, varianta cu pui este mai dietetică și potrivită inclusiv pentru copii sau cei care evită carnea roșie.

Ingrediente necesare:

- 500 g ficăței de pui
- 500 g piept de pui
- 4 ouă crude
- 2 ouă fierte (opțional, pentru decor)
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 linguri de ulei
- Sare și piper, după gust
- Foi de plăcintă sau aluat (opțional, pentru înveliș)

Mod de preparare
Se fierb ficățeii și pieptul de pui în apă cu sare, circa 30 de minute, apoi se toacă mărunt sau se trec prin mașina de tocat. Ceapa și usturoiul verde se călesc în ulei până devin moi. Compoziția de carne se amestecă cu ouăle crude bătute, verdeața tocată, ceapa și usturoiul călite, sare și piper. Pentru un aspect tradițional, se pot adăuga ouă fierte în mijloc. „Se tapetează o tavă cu hârtie de copt sau se așază foi de plăcintă/aluat. Compoziția se toarnă în tavă, se nivelează și se coace la 180°C timp de 40–45 de minute, până se rumenește”, explică rețeta. Drobul se lasă să se răcească înainte de feliere.

De ce să alegi drobul de pui?
Drobul de pui este versatil, putând fi servit cald sau rece, ca aperitiv sau fel principal, alături de salată sau muștar. Este ideal pentru cei cu probleme digestive, carnea de pui fiind mai slabă caloric. Rețeta este rapidă, cu ingrediente accesibile. „Preparatul se leagă cu ou crud și, uneori, cu pâine înmuiată în lapte, apoi se coace până capătă o crustă aurie”, subliniază sursa.

Sfaturi pentru un drob perfect
Folosiți verdețuri proaspete pentru savoare. Pentru o textură fină, tocați carnea de două ori. Ungeți tava sau folosiți hârtie de copt pentru a evita lipirea. Experimentați cu condimente precum nucșoara sau cimbrul pentru un plus de aromă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și