Explicațiile verbale nu sunt suficiente în sine, ci au sens numai în funcție de imaginile derulate pe ecran. Televiziunea vine să creeze un ceva ce nu au reușit nici creștinismul primitiv și nici dictaturile secolului XX, anume omul nou. Copiii văd scene de violență la TV și le asimilează ca pe un model de succes. Copilul format într-un univers centrat pe vizual nu devine niciodată matur cu adevărat. El va rămâne toată viața un video-copil, incapabil de gândire critică pe cont propriu, incapabil de raționamente abstracte. Cultura omului nou înseamnă declasificare la subcultură.

Se confirmă și din acest punct de vedere faptul că marile imperii, aparent atotputernice și de necucerit, din afară, s-au demolat singure. Cu alte cuvinte, colapsul cultural al marilor imperii a venit întotdeauna din interiorul lor.

Drumul lui Leşe este un program în care se îmbină armonios dezbaterea, monologul şi actul artistic ancorat în realitatea autohtonă şi universală. Este o emisiune croită în jurul unui personaj carismatic, care debordează de vitalitate şi care reuşeşte să transmită publicului mesaje clare, făcându-l, în acelaşi timp, cu umorul specific, să gândească şi să se redescopere.

Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe

Moderator: Grigore Leşe

Invitat: Nicolae Iuga


Preluare: tvr.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și