Dulceaţă de prune cu nuci şi stafide. Acest tip de dulceaţă nu trebuie să lipsească din cămara gospodinelor. Reţeta este foarte simplă, iar gustul vă va aduce aminte de copilărie, de momentele petrecute la bunici sau de clătitele făcute de mama.

Dulceaţă de prune cu nuci şi stafide.

Ingrediente

- Un kilogram de prune
- Jumătate de kilogram de zahar
- Scortisoara
- O portocala
- Jumătate de lămâie
- 150 grame de stafide
- 150 grame de nuci

Mod de preparare

Spalam bine prunele, după care le desfacem şi scoatem sâmburii. De asemenea, curaţăm portocala şi o tăiem felii subţiri. La fel facem şi cu lămâia. Nu uitaţi să scoateţi sâmburii.

Într-o oală mare turnăm 50 ml de apă, apoi adăugăm prunele, feliile de portocală şi lămâie. Adăugăm scorţişoara şi turnăm zahărul. Amestecăm uşor toate inredientele şi le lăsam pe foc până când se topeşte zahărul. Atenţie, focul trebuie să fie mic. În momentul în care începe să fiarbă, dulceaţa va face o spumă roz. Se mai lasă pe foc aproximativ 25 de minute. Nu uitaţi să mai amestecaţi uşor ca să nu zdrobiţi fructele.

În tot acest timp, puteţi să pregătiţi borcanele. Le spălaţi bine, apoi le lăsaţi să se usuce.

În momentul în care dulceaţa este gata, adăugaţi stafidele şi nucile şi mai lăsaţi pe foc încă un minut. Puneţi apoi dulceaţa în borcane şi strângeţi bine capacele. Dulceaţa se pune într-un loc răcoros şi întunecat.


Preluare: romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și