Sfârşitul tragic al lui Ionuţ a mişcat o ţară întreagă. La căpătâiul lui au venit să plângă, pe rând, educatoarele, colegii de grădiniţă, dar şi necunoscuţii impresionaţi de tragedie. Copilul de 4 ani care a fost omorât de maidanezi va fi înmormântat azi la Cimitirul „Sfânta Vineri“.

Primarul Sorin Oprescu declanşează REFERENDUM în privinţa EUTANASIERII câinilor fără stăpân

Ionuţ împlinise patru ani în urmă cu două săpătmâni. Tatăl lui Ionuţ înţelege cu greu ce s-a întâmplat. Ştie însă că, de acum înainte, nu o să mai aibă linişte.

"Eu, ca părinte nu o să am niciodată conştiinţa împăcată şi pentru cei care spun totuşi asta, îi rog să vină să vadă şi apoi să spună că au conştiinţa împăcată. Ultimele clipe ale unui îngeraş au fost groaznice", a spus tatăl copilului.

Mărturii ZGUDUITOARE ale bunicii copilului ucis de câini. Care au fost ultimele cuvinte pe care i le-a spus

El nu caută vinovaţi, ci dreptate. Tatăl lui Ionuţ a spus că preşedintele Traian Băsescu a fost primul demnitar care a trimis o coloană de flori la căpătâiul micuţului şi că i-a transmis şefului statului să facă demersuri pentru ca problema maidanezilor să fie rezolvată şi tragedii precum cea a fiului său să nu se mai repete.

"Vă dau cuvântul meu, după ce am văzut ieri, am văzut poza lui Ionuţ, sunt marcat! Sunt marcat! Ce splendoare de copil şi ce se poate întâmpla", a declarat preşedintele ţării.

Parlamentarii au decis să se mobilizeze după ce băieţelul de 4 ani a murit sfâşiat de câini. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va dezbate săptămâna viitoare proiectul care modifică Legea câinilor fără stăpân, iniţiat încă din 2007.

Ionuţ a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în zona Parcului Tei din Capitală, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica. Cadavrul a fost descoperit pe terenul unei societăţi comerciale de către unul dintre poliţişti, care a căutat împreună cu fratele băiatului de patru ani, acesta arătându-i zona în care au atacat câinii. Trupul lui Ionuţ a fost complet sfâşiat de câini. Pe cap, părinţii i-au pus şapca lui preferată, singurul lucru care mai arată că Ionuţ a fost un băieţel căruia îi plăcea să se joace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și