Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași: Se poate bea cafea când e cald, dar depinde de cantitatea de cafeină pe care o conține acel pahar. Cafeaua în doze mici are efectele ei benefice. În doze mari nu e bună, și mai ales nu e bună pe caniculă.

Dar mai grav decât consumul de cafea este consumul de alcool. Cele 3 cazuri care au decedat aici, în capitala regiunii de nord-est (Iași - n.red.), au fost 3 cazuri din mediul rural, bărbați cu vârste tinere care au consumat etanol, au devenit inconștienți, au rămas în mediul exterior, iar temperatura lor a ajuns la peste 41 de grade. Hipertermie malignă, comă, afectare cardiacă, respiratorie, afectare renală și hepatică, fără șanse de revenire, cu toate eforturile noastre.

Cantitățile mici de bere să zicem că nu fac rău. Important e să se oprească persoana respectivă la cantități mici de bere.

Oricum, alcoolul consumat pe căldură accentuează deshidratarea. Și e nevoie de și mai multă apă ca el să fie eliminat din organism, pentru că organismul nostru îl percepe ca pe un lichid care trebuie eliminat. Berea, dar cu atât mai mult vinul sau alcoolul cu mai multe grade. Așa încât, cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm după bere sau după vin este mai mare.

Se poate bea bere, dar în cantități mici.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și